Netto prijsafspraken

Onderdeel van de offerte module zijn de netto prijsafspraken. Met een prijsafspraak is een speciale prijs voor artikel over een bepaalde periode vast te leggen. De duur van een periode is standaard 1 jaar maar kan naar wens worden aangepast per afspraak. Het is ook mogelijk om vooraf een afspraak aan te maken voor een volgende periode.

Vanuit Onderhoud netto prijsafspraken (Offerte>>Nettoprijsafspraken) zijn nieuwe prijsafspraken te maken. Voor een nieuwe afspraak worden de relatie en het artikel opgegeven. Hierna kunnen er regels voor de afspraak worden aangemaakt. Per eenheid is er een regel mogelijk. Ingangsdatum en einddatum worden standaard voorgesteld op basis van de huidige datum en een jaar verder.
Voor het ingeven van de korting zijn er drie mogelijkheden.

1. Vaste prijs (vaste prijs voor de hele periode)
  2. Korting op verkoop (Prijs op basis van kortingspercentage. Wordt de verkoopprijs aangepast wordt de korting over de nieuwe verkoopprijs berekend).
  3. Opslag op inkoop (Prijs op basis van opslagpercentage. Wordt de inkoopprijs aangepast wordt de opslag over de nieuwe inkoopprijs berekend).

Onderhoud Catalogus en onderhoud Relaties

In 'onderhoud catalogus' en 'onderhoud relaties' is er een tabblad afspraken. Door op de regel te dubbelklikken kan de afspraak worden aangepast.
Vanuit Onderhoud relaties wordt op het tabblad afspraken een overzicht gegeven van alle prijsafspraken voor de betreffende relatie. Ook kunnen de prijsafspraken aangepast worden. Dmv het vinkje ‘Actuele in- en verkoopprijs tonen’ worden er twee kolommen aan het overzicht toegevoegd.
Met de knop 'nieuw' kan een nieuwe afspraak worden aangemaakt, met de knop 'verwijderen' kunnen één of meerdere prijsafspraken (afhankelijk van de geselecteerde afspraken) verwijderd worden.

prijsafspraken aanpassen
Aanpassen van één of meerdere prijsafspraken is ook mogelijk. Met de knop wijzigen wordt er een scherm geopend met de mogelijkheid de periode aan te passen of de soort korting(korting op verkoop, opslag op inkoop).

Een overzicht van de netto prijsafspraken is af te drukken vanuit het scherm Offerte>>Overzichten - Lijst netto prijsafspraken. Het overzicht geeft mogelijkheid voor het afdrukken van alle afspraken of een selectie op basis van datum, relatie of artikel.