Koppelen van de Multipat XE

Dit artikel beschrijft in het kort hoe u de Multipat XE kunt koppelen met de dge software.

1. Controleer kabel

Als u voor de eerste keer keuringen probeert uit te lezen uit de Multipat XE dan is het van belang dat u controleert of u van de juiste datakabel gebruik maakt.

U dient van de volgende kabel van Mors Smitt gebruik te maken: PATManager RS-232 kabel (Artikel 500181372).

De kabel dient in ieder geval een kruiskabel te zijn met ader 2 en 3 gekruist.

2. Terminal Server sessie

Als u gebruik maakt van een Terminal Server sessie dan dient u aan te te geven dat de lokale poort gebruikt mag worden.

Controleren of poort actief is

Als u in een DOS box onderstaand commando uitvoert:

CHANGE PORT /QUERY

dan dient u het (iets soortgelijks) als uitvoer terug te krijgen:

COM1 = \Device\RdpDrPort\;COM1:2\tsclient\COM1

Deze regel geeft aan dat de COM1 poort geredirect is.

3. Testen keuringsapparaat

Ga in het menu van dgeGroothandel naar "Reparatie" - "Garantie" - "Keuring" - "Importeer keuring".

Maak als eerste met het groene plusje een nieuw keuringsapparaat aan (u kunt hier gewoon kiezen voor Multipat XE). Stel vervolgens de juiste compoort en communicatie-instellingen in. De communicatie-instellingen moeten overeenkomen met de instellingen in het keuringsapparaat.

Klik vervolgens op "Volgende >>>" om de communicatie te testen.