PostNL pakketdienst

De softwarepakketten dgeDetailhandel en dgeGroothandel bevatten een geïntegreerde koppeling met PostNL. Zie voor meer informatie over deze koppeling https://www.postnl.nl/zakelijke-oplossingen/pakket-versturen/bezorgopties/bezorgopties-aansluiten/postnl-api/

Configuratie

Om gebruik te maken van de PostNL koppeling dient u het volgende in te stellen in het dge pakket.

Endpoint

Door middel van de menu-optie "dge" - "opties" - "geavanceerde instellingen" stelt u de "endpoints" in zoals u die van PostNL heeft ontvangen.

Waarschijnlijk zijn dit de volgende endpoints:

https://api.postnl.nl/shipment/v1_10/confirm

https://api.postnl.nl/shipment/v1_1/barcode

https://api.postnl.nl/shipment/v2_0/label

Account

Door middel van de menu-optie "verkopen" - "opties" - "instellen pakketdiensten" dient de PostNL koppeling geactiveerd te worden. Neem hiervoor de gegevens over zoals u die van PostNL heeft ontvangen.

Label aanmaken

Tijdens het bevestigen van een verkoopbon kan door middel van de optie "adressticker pakketdienst aanmaken" worden aangegeven dat er een PostNL label moet worden aangemaakt.

Direct na het bevestigen van de verkoopbon zal er een venster worden getoond waarin de verzendmethode, het aantal colli en het gewicht opgegeven dient te worden.

Na het bevestigen van dit venster zal er door de PostNL webservice een PDF label worden gegenereerd. Dit PDF document wordt opgeslagen in de door u gekozen map; vervolgens zal het dge pakket dit label direct afdrukken.