Aanmaken nieuw filiaal

Met ingang van software-release 2018.03.* (gepland voor zomer 2018) wordt het mogelijk om in combinatie met module 06b  gebruik te maken van filialen.

Op deze pagina wordt beschreven hoe in dgeDetailhandel / dgeGroothandel een nieuw "filiaal" kan worden aangemaakt.

Aanmaken nieuw filiaal

Een nieuw filiaal kan worden aangemaakt door in het menu te kiezen voor de menu-optie "dge" - "opties" - "eigen NAW gegevens"; klik vervolgens op de knop "onderhoud filialen" om het venster "onderhoud filiaal" te openen.

In het venster "onderhoud filiaal" kunnen nieuwe filialen worden aangemaakt. Aandachtspunten bij het aanmaken van een filiaal zijn:

CM / hoofdfiliaal

• Het filiaal met het ID 0 is het hoofdfiliaal; ook wel het centraal magazijn (CM). Dit filiaal dient altijd aanwezig te zijn.

Tabblad NAW

• Het veld GLN bevat de GLN code (EAN adrescode) van het filiaal. Deze code wordt o.a. gebruikt voor het elektronisch berichtenverkeer met leveranciers.

Tabblad Adresblok

• Op diverse bonnen kan een "adresblok" met uw eigen adres worden afgedrukt. Door middel van het veld "adresblok" kunt u een "adresblok" specifiek voor het filiaal opgeven.

Tabblad Email

• Door middel van "email adres" kan het standaard email adres worden ingesteld waarmee het filiaal emailberichten verstuurd.

Tabblad Kassabon

• In de velden "koptekst" en "voettekst" kunt u de tekst opgeven die op de kassabon moet worden afgedrukt.

Tabblad Instellingen

• Voor ieder filiaal dient ook een relatie te worden aangemaakt. In het veld "relatie" kan worden aangeven welke "relatie" hoort bij het filiaal. Deze relatie krijgt automatisch 100% klantkorting. De andere kortingen (zoals matrixkorting) zullen worden uitgeschakeld.
  • Met behulp van het veld "filiaal mag artikelen benoemen tot het eigen assortiment" kan worden aangegeven of het filiaal artikelen mag benoemen tot het eigen assortiment. Als het hoofdfiliaal (CM) het assortiment beheert dan dient deze optie alleen bij filiaal 0 te worden aangezet.
  • Als onder "inkopen" het relatienummer van het CM wordt ingevuld dan kunnen filialen in principe alleen nog maar inkooporders plaatsen bij het CM.