03. Elektronische pakbonnen (DESPATCHADVICE)

Berichtformaten

De dge softwarepakketten dgeGroothandel en dgeDetailhandel ondersteunen de volgende formaten voor de elektronische pakbon:

DR3  formaat (formaatcode: DR3-002)

Dit is een door dge opgesteld JSON formaat. Meer informatie vindt u in de bijlage "Aanleverspecificatie_DESPATCHADVICE_DR3-002.pdf".

EDI D96A / D97A DESADV (formaatcode: D96A-005 of D97A-006)

Meer informatie over dit formaat vindt u op https://www.stylusstudio.com/edifact/D97A/DESADV.htm

SALES Verzendbericht INSBOU003 (formaatcode: INSBOU003)

Meer informatie over dit formaat vindt u op http://www.salesindebouw.nl/.

Zevij pakbon inhouse formaat (formaatcode: ZEVIJ-001)

Bent u als leverancier aangesloten op het EDI portaal van Zevij dan kunnen de Zevij leden die gebruik maken van het dge pakket de elektronische pakbonnen van u ontvangen en verwerken.

Ander formaat

Maakt u gebruik van een ander berichtformaat dan kunt u een voorbeeld van dit formaat sturen naar support@dgebv.nl. dge zal dan contact met u opnemen en samen met u overleggen of dit formaat kan worden opgenomen in de software.

Naamgeving bestanden

Om de artikelbestanden geautomatiseerd te kunnen verwerken, dient de naamgeving van het bestand te voldoen aan bepaalde richtlijnen. Meer informatie vindt u op naamgeving bestanden.

Verzendwijzen

De elektronische pakbonnen kunnen op de volgende wijzen worden verstuurd:

S(FTP)

U zet de elektronische pakbonnen klaar op een (S)FTP server.  U kunt gebruik maken van een eigen (S)FTP server of dge kan een FTP account voor u aanmaken. Zie voor meer informatie: uitwisselen van elektronische berichten door middel van (S)FTP

Webservice

Maakt u gebruik van een webservice voor het aanbieden van elektronische pakbonnen dan kan dge daar een koppeling voor maken.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de elektronische pakbon dan kunt u contact met dge opnemen door middel van het contactformulier.