01. Elektronische orders (ORDER)

Berichtformaten

De dge softwarepakketten dgeGroothandel en dgeDetailhandel ondersteunen de volgende formaten voor elektronisch orderverkeer:

DR3 formaat (formaatcode: DR3-002)

Dit is een door dge opgesteld JSON formaat. Meer informatie vindt u in de bijlage "Aanleverspecificatie_ORDER_DR3-002_nl_NL.pdf".

dge XLS formaat (formaatcode: DGE-001)

Dit is een door dge opgesteld Excel formaat. Een voorbeeld van dit formaat vindt u in de bijlage "voorbeeld_dge_XLS.xls"

EDI D96A ORDERS (formaatcode: D96A-005)

Meer informatie over dit formaat vindt u op https://www.stylusstudio.com/edifact/D96A/ORDERS.htm. Een voorbeeld van dit formaat vindt u in de bijlage "voorbeeld_EDI_D96A.txt".

De gebruikers van de softwarepakketten dgeGroothandel en dgeDetailhandel hebben geen EDI postbus. Orders in het EDI formaat kunnen alleen door middel van de in de volgende paragraaf genoemde verzendwijzen verstuurd worden.

SALES Orderbericht INSBOU003 (formaatcode: INSBOU003)

Meer informatie over dit formaat vindt u op http://www.salesindebouw.nl/. Een voorbeeld van dit formaat vindt u in de bijlage "voorbeeld_INSBOU003.txt".

Nexmart (formaatcode: NEXMART-001)

Bent u als fabrikant aangesloten bij Nexmart dan kunnen de orders via het bestelplatform van Nexmart naar u verstuurd worden.

Zevij order inhouse formaat (formaatcode: ZEVIJ-001)

Bent u als leverancier aangesloten op het EDI portaal van Zevij dan kunnen de Zevij leden die gebruik maken van het dge pakket de orders via dit portaal naar u versturen.

Ander formaat

Maakt u gebruik van een ander berichtformaat dan kunt u een voorbeeld van dit formaat sturen naar support@dgebv.nl. dge zal dan contact met u opnemen en samen met u overleggen of dit formaat kan worden opgenomen in de software.

Naamgeving bestanden

Wij zullen de orderbestanden met een gestandaardiseerde naamgeving aanbieden. Meer informatie vindt u op naamgeving bestanden.

Verzendwijzen

De elektronische orders kunnen op de volgende wijzen naar u worden verstuurd:

Email

De elektronische orders worden naar het door u gewenste emailadres gestuurd. Het is mogelijk de koppeling zo in te richten dat de afnemers zelf een emailadres in moeten geven (bijvoorbeeld als de orders naar verschillende vertegenwoordigers gestuurd moeten worden).

Een email bevat naast het gekozen berichtenformaat altijd een PDF bijlage met daarin een leesbare afdruk van de order.

S(FTP)

De elektronische orders worden klaargezet op een (S)FTP server. Uw automatiseringspakket kan vanaf deze locatie de orders ophalen. U kunt gebruik maken van een eigen (S)FTP server of dge kan een FTP account voor u aanmaken. Zie voor meer informatie: uitwisselen van elektronische berichten door middel van (S)FTP

Webservice

Maakt u gebruik van een webservice voor het ontvangen van orders dan kan dge daar een koppeling voor maken.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het elektronisch ontvangen van orders dan kunt u contact met dge opnemen door middel van het contactformulier.