Opties verkopen

Kassa-instellingen

• Signaleringstermijn (melding openstaande facturen)
  • Code kredietlimiet (toch verkopen als krediet is overschreden)
  • Kortingensysteem (Matrixkorting of conditiebladkorting)
  • Kolom actie omschrijving tonen in kassavenster
  • Melding voorraad onder 0
  • Geen melding bij verkoop geblokkeerd artikel
  • Na invoer 'retour' volgend artikel automatisch verkoop
  • Kassalade mag op meerdere kassa's in gebruik zijn
  • Knop 'open lade' tonen in kassascherm
  • Als bij klanten geen e-mailadres bekend is hierom vragen
  • Eigen assortiment/voorraad indicatie tonen

Invoer artikelen

• Om  welke eenheid vragen als er meerdere eenheden zijn
  • Te gebruiken eenheid bij scannen
  • Alleen eigen assortiment tonen in zoekvenster
  • Alleen eigen assortiment mag verkocht worden
  • Artikelomschrijving aanpasbaar
  • Artikelomschrijving altijd in hoofdletters
  • Vragen om serienummer tijdens verkoop

kasafsluiting

• Kasjournaal afdrukken
  • kasjournaal per dag afdrukken
  • Omzet per artikelgroep afdrukken
  • Directe ingave-ontrekking (per munteenheid specificeren wat uit de kassa wordt gehaald)
  • Overzicht kasafsluiting mailen naar...

Afrekeninstellingen

• Standaard betaalmiddel
  • Keuze "geen bon" deactiveren
  • Automatische betaalwijze selectie bedrijf
  • Automatische betaalwijze selectie particulier (automatisch bepaald of rekening verkoop is toegestaan)
  • Afrekenfunctie (opgeven betaalmiddelen)
  • Wisselgeldfunctie (bedrag tonen wisselgeld)
  • Garantie artikelen registreren bij relatie
  • Geen facturen afdrukken (geen facturen afdrukken vanuit kassascherm
  • Totaalbedrag niet tonen

aanbetaling en termijnfacturatie

Hier kunnen de artikelnummers worden ingesteld die gebruikt worden voor het aanbetalen van offertes en backorders.

Kadobon

Instelling voor de betaalmiddelen voor het betalen met spaarpunten, kadobonnen en waardebonnen.

Facturatie

• Duplicaat factuur afdrukken (Altijd, geen, vragen)
  • Adresstickers klaarzetten (ja, nee)
  • Tijdens facturatie geen incasso bestand klaarzetten
  • Termijn automatisch incasso
  • Korting automatische incasso
  • Betalingskorting
  • Termijn betalingskorting
  • Percentage kredietbeperking
  • Administratiekosten
  • Administratiekosten t/m factuurbedrag

Afrondstaffel

Uitleg over de afrondstaffel

Export

Exportformaat voor het exporteren van Minas gegevens. (UGV)

Afdrukinstellingen

Afdrukinstellingen kassabon

Voor de kassabon kan er een kop- en voettekst worden ingesteld. Dit kunnen bijvoorbeeld de adresgegevens zijn en de termijn om artikelen te retourneren. Verder zijn er mogelijkheden voor het afdrukken van de datum en tijd, verkopernaam, kassanaam etc.

Afdrukinstelling contantbon (contant-factuur), afleverbon en factuur

Voor de contant-factuur, afleverbon en factuur kunnen verschillende instellingen gemaakt worden. De afdrukinstellingen vindt u bij Verkopen>>Opties. Voor de verschillende blokken kunnen de posities worden opgegeven waar ze afgedrukt moeten worden. Blokken zoals logo, eigen NAW en achtergrond kunnen ingesteld worden voor gebruik tijdens afdrukken, e-mailen of beide.
Voor een duplicaat kan gekozen voor altijd afdrukken, altijd vragen of nooit afdrukken. Tevens zijn er opties voor het afdrukken van de handtekening als er gebruik wordt gemaakt van een handtekeningtablet. Tevens zijn er instellingen voor het afdrukken van prijzen, zowel bruto, netto of beide. De afleverbon is ook af te drukken zonder prijzen.

Pakketdiensten

De volgende pakketdiensten worden ondersteund:

• DPD
  • GLS
  • Parcel (Post NL)
  • DHL

Na het instellen van de gewenste dienst en exportlocatie kan tijdens het afrekenen van de bon een bestand worden klaargezet wat ingelezen wordt door de software van de pakketdienst. De sticker hoeft dan niet meer handmatig worden aangemaakt. Dmv een aantal opties kunnen verplichte velden worden opgegeven.
Voor DHL moet het formaat van het bestand worden opgegeven zodat dit overeenkomt met de instellingen van het DHL pakket.