Inventarisatie (Module 7)

Als er geen gebruik wordt gemaakt van het voorraadsysteem, maar toch een inventarisatie gemaakt moet worden is dit mogelijk met module 7 – Inventarisatie.
Met de module is het mogelijk lijsten te maken voor zien van omschrijving , aantal en prijs (inkoop of verkoop) van artikelen. De lijsten worden opgeslagen in het systeem en zijn later opnieuw op te halen en aan te passen. Bij het afdrukken van de lijsten wordt er ook een totaal afgedrukt. De lijsten zijn te maken op basis van de fabrikant of op moment van inventariseren. Om snel te inventariseren is het aan te raden een leespen te gebruiken.

Instellingen

De instellingen voor de inventarisatiestaten staan onder Catalogus>>Opties>>Inventarisatiestaat.

De volgende instellingen kunnen gedaan worden:

• Soort prijs
    • Inkoopprijs
    • Verkoopprijs
  • Groepering
    • Moment van inventarisering (Lijst kan opgeslagen worden met een opgegven omschrijving
    • Fabrikant, bij inlezen van de artikelen worden deze per fabrikant uitgesplitst.

Let op: Na het aanpassen van de instellingen worden de huidige lijsten verwijderd.

Lijsten aanmaken/bewerken

De lijsten worden aangemaakt dmv een wizard. Deze wordt gestart vanuit het menu Catalogus>>Inventarisatie-staten>>Aanmaken. Afhankelijk van de instelling wordt er eerst om een naam gevraagd van de lijst voordat de gegevens ingevoerd kunnen worden. Vervolgens kunnen de artikelen en aantal worden ingegeven, dit kan handmatig maar ook door gebruikt te maken van een leespen.
Als de lijst ingelezen is kan deze nog bewerkt worden vanuit het menu Catalogus>>Inventarisatie-staten>>. Aan de lijst kunnen dan artikelen  toegevoegd, verwijderd of aangepast worden.

Lijsten afdrukken / Exporteren

Als de lijsten klaar zijn om af te drukken kan die vanuit het menu Catalogus>>Inventarisatie-staten>>Afdrukken. Er wordt een wizard gestart met de mogelijk om alle lijsten af te drukken of een gewenste selectie van lijsten.

Er is ook een mogelijkheid om de gegevens te exporteren naar Excel, Catalogus>>Inventarisatie-staten>>Exporteren. Alle gegevens van de lijsten worden in 1x omgezet naar een Excel bestand.

Lijsten verwijderen

Door gebruik te maken van de wizard Catalogus>>Inventarisatie-staten>>Verwijderen kunnen alle lijsten of een selectie hiervan verwijderd worden.