FAQ: Hoe maak ik de kassalade op?

1. Verlaat het kassascherm en geef de kassalade vrij. De kassalade gaat open zodat de bak uitgenomen kan worden.

2. Op de kassa afsluiting in het menu Verkopen>>Kassa afsluiten.

3. Kies de lade die afgesloten gaat worden. Geef de datum op van de dag die afgesloten gaat worden. Standaard wordt de huidige datum ingevuld.

4. Tel het geld dat in de kassalade blijft zitten voor de volgende dag.

5. Controleer de pinstrook en (eventueel) het chip bedrag met het bedrag op het scherm. Te de binnen gekomen cadeaubonnen (eigen cadeaubonnen, irischeque, etc.) en controleer de bedragen. Als dit niet klopt zijn deze te corrigeren door op het betreffende betaalmiddel te klikken.

6. Tel het geld dat ui de kassalade wordt gelaad en de kluis in gaat. Geef de aantallen van de munten en biljetten op in de rechterkolom.

7. LET OP!! Is er een groot kasverschil sluit de kassalade dan niet af maar zoek naar de oorzaak. Als de kassalade al is afgesloten is de eventuele fout niet meer te herstellen.

8. Als alles klopt wordt de kassa afgesloten door op <OK> te klikken. Het overzicht wordt geprint en de bonnen worden verplaatst naar de historie. Als de kassa goed is afgesloten wordt hier melding van gegeven. Hierna is de kassa klaar voor de volgende verkoopdag.