Hoe kan ik een factuur weer openzetten welke gestorneerd is?

Indien een factuur welke via automatische incasso niet betaald wordt kunt u het volgende doen:

1. Ga naar financieel >> boekingen >> invoeren
  2. Klik op het groene plusje en kies vervolgens voor dagboek memoriaal.
  3. Klik rechts op het groene plusje.
  4. boekstuk >> stornatie factuur …
  5. boekstukdatum >> datum van die dag
  6. financiele datum >> datum van die dag
  7. Omschrijving >> nvt
  8. Bij Type geef je de F van factuur in en vervolgens het factuurnr.
  9. De regel met de factuur wordt voorgesteld.
  10. In het veld ontvangen geef je nu het bedrag in met een minteken ervoor ( bijv -199,00) en je klikt op opslaan.
  11. Nu dient het bedrag nog van rekening 1092 betalingen onderweg geboekt te worden.
  12. Bij Type geef je de G in van grootboek
  13. Grootboeknr >> 1092
  14. Bedrag >> bedrag gewoon invoeren (bijv 199,00)
  15. D/C >> Credit
  16. En klik op opslaan.
  17. Sluit nu de schermen af en ga naar financieel >> boekingen >> journaliseren en journaliseer de betreffende boeking.

De factuur staat nu weer open.