Inventarisatie (voorraad module)

Met de leespen artikelen inventariseren

Door gebruik te maken van een leespen kunnen artikelen eenvoudig geteld worden.

1. Scan de artikelen met de bijbehorende voorraad aantallen .
  2. Open het inventarisatiescherm, Catalogus>>Voorraad>>Inventarisatie.
  3. Lees de artikelen in (CTRL-L).
  4. Controleer de aantallen van de voorraad en de aantallen die geteld zijn.
  5. Voer de inventarisatie door dmv de knop “Inventariseren”. Afhankelijk van de instelling kan er een inventarisatierapport worden afgedrukt.

Handmatig inventariseren

1. Maak een lijst van artikelen via Catalogus>>Voorraad>>Inventarisatielijst afdrukken. Kies tijdens het afdrukken van de lijst voor de optie
    “inventarisatielijst bewaren” en geef de lijst een herkenbare naam.
  2. Controleer de voorraad aantallen die op de lijst staan.
  3. Open het inventarisatiescherm, Catalogus>>Voorraad>>Inventarisatie.
  4. Lees de artikelen van de gemaakte inventarisatielijst in via de knop rechtsboven in het scherm.
  5. Pas de aantallen van de artikelen aan naar de aantallen die op de lijst zijn gecorrigeerd.
  6. Voer de inventarisatie door dmv de knop “Inventariseren”. Afhankelijk van de instelling kan er een inventarisatierapport worden afgedrukt.

Afdrukken voorraadlijsten

Er zijn 2 rapporten beschikbaar voor het maken van een voorraadlijst. Deze zijn af te drukken vanuit menu-item Catalogus>>Overzichten.

1. Voorraadlijst per artikel.
  2. Voorraadlijst per fabrikant.