Handmatig inkooporders aanmaken of bewerken

Via Inkopen>>Bestellingen>>onderhoud bestellingen (ALT-F5) kan er per leverancier handmatig een bestelling worden aangemaakt. Via het zoekvenster of het inlezen van de leespen kunnen artikelen aan de order worden toegevoegd.
Als er een artikel besteld moet worden welke niet in de catalogus staat kan dit door artikelnummer 0 te gebruiken. De velden voor de omschrijving en bestelnummer zijn hiermee vrij in te vullen.

Rechtsonder in het Onderhoud scherm worden het minimum orderbedrag, franco orderbedrag en de leveringskosten getoond. Deze informatie kan gevuld worden op het conditieblad van de leverancier.Nadat de order compleet is gemaakt kan deze verzonden worden. Dit kan vanuit de inkooporder dmv de knop Direct Bestellen.

Het is ook mogelijk om de inkooporder op besteld te zetten zonder deze te verzenden naar de leverancier, zodat orders die telefonisch zijn besteld of door de vertegenwoordiger zijn opgenomen toch ingeboekt kunnen worden.

Bestelling aanvullen

Als de inkooporder bv nog niet franco is na het besteladvies of handmatig aanmaken is het mogelijk een voorstel te krijgen van artikelen die ook nog besteld kunnen worden bij de leverancier. Door in het scherm van de voorgestelde artikelen de gewenste aantallen in te vullen worden ze toegevoegd aan de inkooporder.