Uitgaande e-mail

Vanuit dgeDetailhandel en dgeGroothandel is het mogeljik direct e-mail te versturen. Bijvoorbeeld facturen, afleverbonnen, bestelbevestigingen etc. Hiervoor wordt geen gebruik gemaakt van een e-mail programma. Om e-mail te versturen moet een een uitgaande server ingesteld worden.

1. Open dge>>Opties>>Email gegevens.
  2. In het veld SMTP server geeft u de uitgaande server voor de e-mail op. Als het een beveiligde verbinding is zet u hiervoor het vinkje aan en geeft u de gebruikersnaam en wachtwoord op.
  3. Desgewenst kan er om een leesbevestiging worden gevraagd en de e-mail worden getoond voordat deze wordt verzonden.

Als er gebruik wordt gemaakt van Gmail voor de e-mail kunt het e-mailadres en het wachtwoord hiervan opgeven. De verzonden items komen dan in Gmail ook bij de verzonden e-mail te staan. Voor het verzenden wordt er gebruik gemaakt van de Gmail server ipv de smtp server van de provider.

Foutmeldingen

"Er is een certificaatketen verwerkt, maar de keten is geëindigd bij een basiscertificaat dat niet door de vertrouwenslijstprovider wordt vertrouwd."

of

"Certificate chain processed, but terminated in a root certificate which is not trusted by the trust provider."

Deze foutmelding is op te lossen door bij het veld "Email Parameter Mode" de waarde "1 - 'multi-platform' te kiezen.

Deze optie is beschikbaar met ingang van software-release 2018.03.* (gepland voor zomer 2018). In oudere versies dient dit te worden ingesteld in het "settings.ini" bestand:

[SMTP]
emailParameterMode=1