Configuratie Socket Server

Vereisten

• Module 89 (SOCKET Server)

TCP Poort

De Socket Server "luistert" standaard op TCP poortnummer 4306 naar binnenkomende berichten. Een ander poortnummer kan worden ingesteld door in het menu van dgeDetailhandel / dgeGroothandel te kiezen voor de optie "dge" - "opties" - "services".

In de firewall (van de router en server) dient een regel aanwezig te zijn die het opgegeven poortnummer toegang geeft tot de server.

Accounts

Door middel van de menu-optie "dge" - "tabellen" - "SOCKET server accounts" kunt u accounts voor externe partijen aanmaken die toegang mogen krijgen tot de Socket Server. U dient hier de volgende gegevens op te geven:

• Gebruikersnaam
  • Wachtwoord
  • Omschrijving
  • IP adres (optioneel). Dit is het WAN IP adres van de externe partij. Dit IP adres zorgt voor extra veiligheid; gegevens kunnen dan alleen opgehaald worden vanaf het opgegeven IP adres.

Aan de externe partij verstrekt u de volgende gegevens:

• Gebruikersnaam
  • Wachtwoord
  • Uw WAN IP adres (op te vragen door middel van http://www.myip.nl/)
  • Het poortnummer van de Socket Server

Automatische taak

Op de  server dient een geplande taak te worden ingesteld met de volgende instellingen:

• Triggers: Gepland, Dagelijks, Taak herhalen elke 30 min.
  • Actie: Programma starten, Programma: "socketserver.exe", Parameters: "/run=socketserver /adm=1 /user=taakdge /password=taakdge"
  • Instellingen: Als de taak al wordt uitgevoerd, geldt deze regel "geen nieuw exemplaar starten".