Zevij app (DSoft App Server)

Vereisten

• Module 89 (SOCKET Server)
  • Module 320 (REST API)
  • Module 71 (Backorder)
  • een VPS voor de REST server
  • DocTrails Connector

Technische oplossing

Opvragen van gegevens door DSoft App Server

De DSoft App Server communiceert met een REST server (op een VPS van dge). De REST server fungeert als proxy. De REST server communiceert met een SOCKET server die draait op uw lokale server. De volgende gegevens kunnen op deze manier worden opgevraagd aan het dge pakket:

1. Prijs (bruto en netto)
  2. Voorraad
  3. Afleveradressen van een klant
  4. De indicatie of een klant op rekening mag kopen

Versturen van gegevens naar DSoft App Server

Het dge pakket communiceert rechtstreeks met de DSoft App Server voor het aanmaken van klantaccounts.

Ophalen van gegevens bij DocTrails Connector

De DocTrails Connector plaatst de orders die in de Zevij app zijn geplaatst in een map op de lokale server.

Configuratie

Om gegevens uit te kunnen wisselen met de Zevij app dient het volgende in dgeDetailhandel / dgeGroothandel te worden ingesteld.

Configuratie Socket Server

Zie voor meer informatie Configuratie Socket Sever.

Gegevens DSoft App Server

Door middel van de menu-optie "dge" - "opties" - "externe accounts" dient het Endpoint, Gebruikersnaam en Wachtwoord van de DSoft App Server te worden ingesteld. Deze gegevens worden verstrekt door DSoft.

Account SOCKET server

Door middel van de menu-optie "dge" - "tabellen" - "SOCKET server accounts" kan een account worden aangemaakt waarmee de proxy REST server toegang krijgt tot de lokale SOCKET server. De in te vullen accountgegevens worden verstrekt door dge.

DocTrails Connector

In de DocTrails Connector dient een flow te worden aangemaakt voor het plaatsen van de orders op de lokale server.

In dgeDetailhandel / dgeGroothandel dient door middel van de menu-optie "Backorder" - "Opties" - "Elektronische orders" de map te worden opgegeven waar de orders door de DocTrails connector worden klaargezet.

Aanmaken klantaccount

Vanuit dgeDetailhandel / dgeGroothandel kan een klantaccount worden aangemaakt door in het relatievenster naar het tabblad "Klant" - "Webshop" te gaan. Door middel van de knop "Maak klantaccount" kan een klantaccount worden aangemaakt.

Ophalen orders

De orders kunnen worden opgehaald door in het backordervenster (rechtsboven) te klikken op de knop "Elektronische orders inlezen".